Bygg ut, bygg om och bygg nytt med JPR

När du vill bygga om, bygga ut och få en ett bättre boende, ge bostadsrättföreningen en vindsvåning eller göra om fastigheten till mer funktionella kontorslokaler. Det finns en rad olika sätt att både förädla, förvalta och förändra fastigheter med hjälp av utbyggnation. Välj en partner som är ansluten till ID06 och har både målare och snickare anställda, så kan du få en helhetslösning av oss.  

 Är en utbyggnad alltid värt det?

Att investera i en utbyggnad är oftast en riktigt bra möjlighet att till ett lågt kvadratmeterpris få ett nästan nytt hem. Att bygga om är en möjlighet att använda det befintliga byggnadens alla fördelar och addera ytterligare värde till det. Genom att bygga om så slipper du ha besvär med försäljning och flytt, samtidigt som det självklart finns begränsningar i ditt befintliga hus. Se till att välja ett byggföretag som kan hjälpa dig att ta till vara det hus eller den fastighet som du vill förändra. Hos oss finns kunniga hantverkare som kan se möjligheter och har idéer. Förutom snickare och målare har vi även erfarna rörmokare och elektriker tillgängliga. Det ger en helhetslösning där alla arbetar efter gällande föreskrifter och branschregler. En trygg byggprocess med anda ord.

Vill du bygga om kontorsfastigheten eller i din bostadsrättsförening?

Är du fastighetsägare och har hyresgäster som har behov av att anpassa sina kontorslokaler, eller även bygga ut, så kan du alltid vända dig till oss på JPR Entreprenad. I vår kunskapsbank finns erfarenheter av både stora och små justeringar i alla möjliga typer av fastigheter. Vi har hjälpt flera bostadsrättsföreningar att göra om vindar till vindsvåningar och är bra på att se hur kvadratmetrar kan användas så effektivt som möjligt. Hos oss får du hantverkare som är vana att leda arbetet och tar ansvar för resultatet. Det gör att det blir rätt från början. Det tjänar du både tid och kostnader på – och oavsett om du letar efter partner på helentreprenad eller som underleverantör är det en god idé at kontakta oss.

Hur mycket får du som privatperson bygga ut?

Som privatperson får du göra utbyggnader på upp till 15 kvadratmeter utan bygglov. En sådan utbyggnad benämns oftast attefallstillbyggnad, och gäller för en- eller tvåbostadshus. Då krävs oftast endast en anmälan till byggnadsnämnden i din kommun för att kunna få klartecken för att börja bygga. Dock bör du alltid kontrollera vilka regler som gäller för din kommun. JPR Entreprenad arbetar ofta med bygguppdrag i Stockholms-regionen och kan alltid hjälpa till med underlag som behövs för både anmälan, och om du behöver det, bygglov.

Behöver ditt hus en större tillbyggnad än 15 kvadratmeter krävs alltid bygglov. Du bör också titta i detaljplanen för din kommun. Där finns information för hur stadsplanering och byggande ser ut i ditt område. Det kan till exempel finnas restriktioner kring mark som angränsar till din tomt som i sin tur påverkar hur du kan bygga ut. Det kan handla om berggrund, vattendrag eller annan påverkan på naturvärden eller känslig mark. I övrigt så kan du som privatperson räkna att kunna utöka husets eller villans boarea i relation till hur stor tomten är och hur grannar påverkas. Oavsett hur många kvadratmeter du drömmer om, eller ditt hus behöver: Ta hjälp av en erfaren byggpartner som kan se lösningar och har erfarenhet av många olika hus. Vi hjälper dig gärna!

Goda råd inför utbyggnad

Var noggrann när du väljer leverantör och byggföretag. Ta referenser, och be att få prata med kunder som har anlitat företaget tidigare. Kontrollera gärna med Skatteverket så att F-skatt finns. Här kan du se uppdrag som vi har slutfört till olika kunder, och vill du prata direkt med dem, så går det bra.

Tänk på att en utbyggnad, eller en nybyggnad, är ett stort projekt. Oavsett om det handlar om en villa, hyresrätt eller kontorslokal. Ett gott råd är att lägga tid på uppstartsfasen, och se till att du har gjort research, att du har en bild av vad du vill göra och att det finns bra underlag i form av ritningar och kontrollplan till byggföretaget som får uppdraget. Vi hjälper dig med bygglovsansökningar och upprättar alltid ett skriftligt avtal inför byggstart.

Kommunikation och avstämning är A och O när det kommer till byggprojekt. Ställ frågor och se till att du får svar som gör att du förstår. För oss är det viktigt att vi har samma bild för uppdraget och reder gärna ut oklarheter så snart de uppstår.

Var beredd på överraskningar. Att bygga om, bygga till eller renovera i äldre hus innebär att oväntade saker händer. Ha en buffert, både vad gäller tid och för eventuella extra kostnader.