Fönsterbyte för villor, bostadsrätter och hyresbostäder

Att kunna spara energi och värme är viktigt idag, och kommer bli allt viktigare i framtiden. Dörrar och fönster kan vara stora energitjuvar, och bara genom att byta fönster kan värmeekonomin förbättras i både stora fastigheter och en vanlig villa. Med utbildade snickare som kan fönster byta effektivt och säkert samt målare som kan renovera de fönster som faktiskt kan användas lite till, har du en komplett partner för alla typer av fönsteruppdrag. Kontakta oss för en öppen diskussion och offert.

Vad krävs för en smidig fönsterrenovering och fönsterbyte?

Planering och logistik är A och O när det är dags för fönsterbyte och renovering av fönster. Oavsett om du är villaägare, företräder en bostadsrättsförening eller är fastighetsägare med hyresgäster, så kan vi skapa en smidig process. Tillsammans med oss får du tydliga villkor och planering som håller de uppsatta tider som vi har kommit överens om. Vi har stor vana att arbeta med uppdrag där många bostadsägare eller hyresrättinnehavare påverkas och håller gärna i all personlig kommunikation med de som påverkas av byten. Det gör att du slipper informera och kommunicera, och att vi tillsammans kan ta bort ett mellanled. Det gör att mindre information faller genom stolarna och att de personer som berörs får besked snabbare och med korrekta uppgifter.

Varför ska proffs byta husets fönster?

Fönster kräver exakthet och noggrannhet vid upptagning av hål och passning av fönster. Att byta fönster själv som privatperson kräver stor kunskap inom snickeri och konstruktion. Det är också en så pass stor investering bara att köpa nya fönster att det sällan är värt att riskera en dålig insättning. Med proffs så får både större fastigheter och villor ett flöde i arbetsprocessen som gör att de som bor i byggnaden påverkas så lite som möjligt.

Vi hjälper både fastighetsbolag och privatpersoner med fönsterbyten. Det betyder att du får hantverkare och snickare som har erfarenhet av alla typer av fönster. Vi ser till att du får korrekt mätning och att de fönster som du beställer verkligen blir installerade korrekt. Dessutom har du alltid garanti på det arbete vi utför. JPR Entreprenad är självklart också anslutna till ID06, vilket gör att vi kan hjälpa till vid större byggprojekt som underleverantör.

När ska fönster bytas?

Fönster som läcker värme, har kallras och kanske har en tjugo år på nacken är ofta en väldigt god affär att byta. Du kommer helt enkelt att spara rejält med värme och energi på att byta fönster med lågt U-värde och modern konstruktion.  Fönster där träramen är rutten och kittet är borta, och som läcker värme bör bytas. Generellt håller fönster i cirka 20 till 25 år, så det är långsiktigt investering när du gör fönsterbyte. Det är också möjligt att renovera fönster, vilket kan vara en god idé om det bara är ett eller ett par fönster i huset som är dåliga. Vi har skickliga målare i vårt stall av hantverkare och kan hjälpa till att renovera flera eller alla fönster i ditt hus eller din fastighet. Börja med att kontakta oss för att få goda råd och boka in en besiktning av fönstren.

Goda råd när det är dags att byta fönster

Tänk långsiktigt när du planerar för fönsterbyte, och ta in både isoleringsförmåga, fönstermaterial och det estetiska uttrycket som fönstret ger huset. Fråga gärna oss om du är osäker. Vi har erfarenhet av att byta fönster i moderna hus, såväl som kulturminnesmärkta byggnader. Har du ett mycket gammalt hus som ska renoveras är det av största vikt att du kontrollerar innan du påbörjar renoveringen vad som gäller för byten av fönster, dörrar och förändring av andra delar av huset.

Tänk också på att det finns olika material som fönster tillverkas i. Det finns underhållsfria fönster, som tillverkas i aluminium och trä och det finns träfönster. Vårt bästa råd är att satsa på kvalitet och inte vara rädd för att välja träfönster. Med regelbunden vård kan träfönster hålla sig både vackra och hållfasta under lång tid. Här är det också viktigt att du faktiskt satsar på kvalitet och gärna svensktillverkat. Det lönar sig i längden, och ger dig bra förutsättningar ifall det uppstår oklarheter eller reklamationer.

Vad är U-värde?

U-värde är ett mått på ett materials förmåga att leda värme. U-värden inom fönster anger hur lite värme som olika fönster släpper igenom inomhus och ut. U-värde heter egentligen också värmegenomgångskoefficient, vilket kanske tydligare förklarar vad som uppmäts. Det viktigaste är dock att ju lägre U-värde desto bättre kan fönstret bidra till att värme inte slipper ut genom fönstret. Ju lägre U-värde desto bättre isoleringsförmåga. Om ett fönster har ett värde på 1.2 klassas det som energifönster, och värden som är lägre än så ger ofta en riktigt bra isoleringsförmåga. Tänk dock på att se helheten när det handlar om att skapa en bra energibalans i huset eller i fastigheten. Snygga och effektiva fönster är en del i helheten.