Trapphusmålning som vårdar och gör vackert

Det finns en rad olika anledningar att ha en vacker och välkomnande entré. I lägenhetshus såväl som kontorskomplex levererar trapphus och entré en viktig första känsla, och med målning kan du både vårda ytor och skapa trygghet för de som använder huset. Med skickliga målare och rätt val av produkter får du en lösning som håller mot slitage och är vackert länge. Välkommen till JPR Entreprenads målare!

Hur går en trapphusrenovering till?

Hos oss kan du som bostadsrättförening eller fastighetsägare själv välja vad som ska ingå i renoveringen. Det är också fullt möjligt att dela upp renoveringen över ett längre tidsspann. Är det ett stort antal hus och entréer är det en bra lösning för att få en jämn arbetsprocess och undvika att någon entré blir alltför sliten innan den målas om. Vanliga delar i en trapphusrenovering är generellt målning av väggar, trappräcke, dörrar, hiss och fönster. Det finns också möjlighet att polera stenytor som exempelvis trappor och få hjälp med att byta lampor eller putsa upp ljuskronor.

Med JPR Entreprenad får du:
  • Skriftligt avtal och skriftlig projektbeskrivning.
  • Inledande besiktning av projektet innan offertförslag.
  • Utbildade målare med lång erfarenhet av trapphusrenoveringar och andra projekt.
  • Kapacitet och kunnande att lösa alla typer av målningstekniker på alla typer av underlag.
  • En leverantör som tar hand om all kommunikation mot bostadsrättsinnehavare och hyresgäster.

När är det bäst att måla om trapphuset?

Det beror på hur slitna de ytor som ska målas om är. Ett gott råd är att inte vänta för länge med ommålning. När färgen börjar slitas ned är det större risk att ytor exponeras och påverkas negativt. Är du osäker, är det bara att kontakta oss. Vi gör alltid en okulär besiktning inför varje uppdrag och går igenom de ytor som är aktuella för en ommålning och renovering. Funderar du på vilken årstid eller säsong, som kan vara bäst för renovering, så fungerar ommålning inomhus under vilken tid på året som helst.

​​​​​​​När du väljer JPR Entreprenad så får du ett företag som är van vid att arbeta nära kunder eftersom vi ofta har uppdrag i privatbostäder. Vi vet hur vi lägger upp arbetet för att störa så lite som möjligt. Samtidigt får du också en leverantör som har lång erfarenhet av omfattande reparationsuppdrag där många personer och lägenheter ingår. Vi är vana att hantera kommunikation med berörda i fastigheten, och har rutiner för att kunna nå ut med information som gör att alla i god tid vet när ommålning är på gång och förstår hur det kan påverkar deras vardag under tiden.

Vad är viktigt vid produktval vid trappmålning?

Det allra viktigaste är att göra ett korrekt underlagsarbete. Det handlar om att få bort gammal färg, och eventuellt skydda målningsytor med hjälp av grundmålning. Det är också viktigt att fortsätta måla med den typ av färgprodukt som redan är använd, eller att ta bort all gammal färg inför ommålning. Är det oklart vilka produkter som har använts ser vi till att göra en färganalys vid uppstarten av uppdraget. Goda råd kring val av produkt och färgnyans får du alltid av oss. Här kan du ser några trapphus som vi har målat om.

Letar du efter dekormålare till marmorering – eller vill du lyfta detaljer i trapphuset?

Använd möjligheten att leka med färg och form i trapphuset och entrén. Med färg kan du sätta i princip vilken stämning som helst. I äldre hus finns det alla möjligheter att förstärka ett tidsenligt uttryck genom marmorering och dekormålning. JPR Entreprenad är ett byggföretag som är specialiserade på målning. Vi har 14 skickliga målare i vårt stall, men också ett nätverk av rutinerade dekormålare. Det ger dig en helhetslösning i alla steg.