Måla om inomhus och få ett vackrare hem

Målat är vackert, och ett hem som är nymålat känns nytt igen. Med skickliga målare får du grundarbete som ger jämna fina väggar och färg som kommer att hålla lyster länge. JPR Entreprenad hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag med alla typer av målningsuppdrag invändigt. Stort eller litet, målning vid renovering eller vid nybyggnation; allt kan vi hjälpa till med. 

Är det bäst att måla eller tapetsera ett rum?

Det beror på hur du vill färgsätta och inreda ditt hem. Ibland är färg det bästa, ibland ger en vackert mönstrad tapet rätt lyft till möbler och känsla i ett rum. Tänk alltid på att färger och mönster alltid blir starkare ju större yta som täcks. Att titta på en färgkarta räcker inte för att få en bra bild av hur tapeten eller färgen blir när den är på plats. Målarfärg kan du alltid provmåla, men du kan också få provbitar av tapet som kan ge en bättre känsla. För ett vackert resultat så krävs både kunskap och noggrannhet. Hos JPR Entreprenad finns både och. Här får du målare som kan tapetsera och är skickliga yrkesmålare. Det ger dig allt du behöver för ett vackert resultat.

Hur ska ett hem färgsättas?

Färg, färgsättning, precis som tapetval och heminredning är personligt. Ett gott råd när du vill göra om hemma är dock att satsa på ommålning och tapetsering. Det är förhållandevis enkla sätt att förnya hemmet till en mycket låg kostnad. Med ommålning invändning får huset en uppfräschning och känns som nyrenoverat igen. Börja med att samla på dig inredningsidéer som du tycker om. Det finns gott om exempel på bloggar, instagram-konton och i designtidningar. Använd färgernas möjligheter och hitta ditt uttryck. Vi hjälper gärna till med goda råd och idéer. Här kan du se några målningsuppdrag som vi har arbetat med.

Vad kostar det att måla om invändigt?

Det beror på hur många kvadratmeter som ska målas om, och vilken kondition som väggarna är i. I allt arbete, både målning och tapetsering, så krävs ett förarbete där hål och ojämnheter spacklas och gamla tapetrester tas bort. För ett bra resultat krävs att grundarbetet inte hoppas över. Efter det krävs det ofta en grundmålning och två strykningar innan ett färdigt resultat. Du tjänar dock på att välja erfarna och skickliga målare, för det har betydelse vem som håller i penseln. Med en erfaren målare får du snygga lister, jämn påstrykning och ett målningsarbete som blir bra. Alla målare hos oss är utbildade och du får garanti på det arbete vi utför.

Vilka typer av målningsuppdrag kan du få hjälp med?

JPR Entreprenad hjälper både företag och privatpersoner. Från ommålning av hyresrätter till tapetsering av sommarhus, precis som att vi kan gå in som underleverantörer och lösa alla målningsarbeten vid byggnation av kontorshotell och företagslokaler. Tillsammans med oss får du inte bara skickliga målare, utan hantverkare som håller tider och är vana vid att ta ansvar för kommunikation med alla i projektet. Det innebär exempelvis att vi planerar upp målningstid för varje bostadsinnehavare vid ommålning i bostadsrätter eller hyresrätter. Vill du veta vilken typ av målningsuppdrag vi har haft?

Vilka underlag går det att måla på inomhus?

Invändigt kan du måla på i princip alla underlag. Vi hjälper dig att måla över tegelväggar precis som betonggolv eller betongväggar. Det allra viktigaste är att du använder rätt produkter och lägger tid på att underlagsarbetet och grundmålningen blir korrekt. Genom att anlita proffs, så är du säker på att det både blir rätt utfört och att någon annan gör jobbet.