Fönstermålning för vackra och skyddade fönster

Vackra fönster är fönster som regelbundet målas och renoveras. De förhöjer inte bara fasadens utseende och husets arkitektur. Vackra fönster som är välskötta står emot väder och vind, och klarar av tidens slitage mycket bättre. Välskötta fönster är en god affär, och med yrkesmålare får du en effektiv och hållfast renovering med rätt produkter. Vi hjälper både bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och privatpersoner. Hos oss får alla fönster hjälp.

Varför ska proffs måla om ditt hus fönster?

För att det blir korrekt och effektivt utfört. I alla fall om du väljer oss. Hos JPR Entreprenad finns erfarna målare som både har arbetat med uppdrag hos privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Kontorshotell och villor, alla typer av fönster kan få ommålning av oss. Med proffs får du rätt underarbete, grundmålning, ommålning och hjälp med svårare moment som borttagning av gammalt kitt och ny kittning. Dessutom tar det inte så lång tid. Skickliga yrkesmålare är snabba, och hos finns ett antal stycken redo för att ta sig an dina fönster. Vi har vana vid stora uppdrag och alla som arbetar hos oss vet hur arbetsprocessen vid stort antal fönster ser ut. Det gör att du får effektivitet rakt igenom.

Vad kostar det att få fönster ommålade?

Fönstermålning är en investering i vackra och hållfasta fönster. Det är så klart alltid en kostnad när du väljer proffs, men att välja yrkeshanverkare är också en investering som gör att fönstren håller i flera år. Det tjänar du på i längden. Kontakta gärna oss för att få en offert. Vi hjälper både privatperson, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare med fönsterrenovering och fönstermålning.

Vilken typ av färg ska användas vid fönstermålning?

Fönster ska alltid målas om med samma typ av färg som de ha målats med. Har du fönster som målats med linoljefärg så ska ommålning göras med linoljefärg. Använder du en annan typ av färg, får du färg som inte sitter fast, rinner av och spricker. Det ger kan leda till att fukt fastnar i fönstret och förstör fönstrets konstruktion. Fönster målas idag ofta med vattenbaserad oljefärg som är hållfast, lättarbetad och håller länge.

Det är dock viktigt vid fönstermålning att gammal färg skrapas bort och träytor impregneras, grundmålas och sedan målas med fönsterfärgen. Vi ser alltid till att göra en noggrann analys av vilken färg som är använd på just dina fönster, så att du få en ommålning som blir korrekt. Med hjälp av laboratorieanalys tar vi reda på vilken typ av färg som är använd, om det inte finns kunskap om det. Ibland kan det allra bästa vara att ta bort all gammal färg och börja om. Vi hjälper dig.

Hur ofta ska fönster målas om?

Mellan tummen och pekfingern så gäller att ommålning av fönster bör göras i intervaller av fem år. Tvätta dock av fönsterramen när du putsar dina fönster. Det är en vana som dina fönster mår bra av. Ju mer smuts, avgaser och partiklar som du får bort, desto bättre håller sig fönsterbågarna mot slitage.